Broadway

Broadway posters
arke reizen new yorkde jong intra stedentripsvakantiexperts logoebookersworld ticket centerexpediacheaptickets vliegtickets new yorktix vliegtickets

Broadway

Broadway is één van de grootste, en zeker één van de bekendste straten in Manhattan en New York.

Vanaf Bowling Green vlakbij Battery Park, loopt Broadway langs de bekende Trinity Church en het stadhuis van New York, en kruist Fifth Avenue, waar Madison Square ligt met het beroemde Flatiron Building. Vanaf Madison Square loopt Broadway naar het noorden. Bij de kruising met Sixth Avenue staat één van de grootste warenhuizen ter wereld, Macy’s. Even verder vindt je Times Square en Columbus Circle, de Upper West Side en het Lincoln Center.
Ook Columbia University (New York) staat aan Broadway, ter hoogte van de 116th Street.

De musicalstraat van New York

Maar Broadway is niet alleen de straat waar veel bezienswaardigheden te zien zijn, en diverse ticketparades zijn gehouden (bijvoorbeeld voor de astronauten van Apollo 11). Broadway is vooral ook de Musical- en Theaterstraat.

Het Broadway Theatre is wellicht het meest bekende theater ter wereld, en doorlopend zijn hier, en niet alleen in het Broadway Theatre, grote musicals en theatervoorstellingen te zien voor een groot en breed publiek.