Central Park

central park
arke reizen new yorkde jong intra stedentripsvakantiexperts logoebookersworld ticket centerexpediacheaptickets vliegtickets new yorktix vliegtickets

Central Park

Midden in Manhattan, ligt het grootste en bekendste stadspark van New York, Central park. Regelmatig in films en tv-series als decor gebruikt is, en voor veel New Yorkers een regelrechte oase van rust is. Alhoewel je hier soms door de drukte en de vele mensen aan gaat twijfelen. Central Park is bovendien met ruim 25 miljoen bezoekers, het drukst bezochte park in de USA.

Central Park strekt zich uit van 59th Street tot 110th Street en heeft een oppervlakte van ongeveer 340 hectare. Central Park is zowel een stedelijk, als een historisch monument, en werd ontworpen door Frederick Law Olmsted en Calvert Vaux.

Veel natuur in Central Park

Central Park doet erg natuurlijk aan, hoewel het nagenoeg compleet op de tekentafel is ontworpen. Wel kan je hier zeer oude rotsformaties vinden, die nog geheel in originele staat zijn.

Een uitgebreid netwerk aan wandelwegen, maakt het mogelijk om midden in de grote stad een wandeling door Central Park en de natuur te maken. Central Park word vaak gebruikt voor evenementen, bevat verschillende meren en speeltuinen, veel open gras waar de New Yorkers vaak op sporten, een dierenbegraafplaats, twee ijsbanen, een roeivijver, en een dierentuin.
Bovendien is Central Park een rustplaats voor veel trekvogels.