Geschiedenis

het bord van manhattan
arke reizen new yorkde jong intra stedentripsvakantiexperts logoebookersworld ticket centerexpediacheaptickets vliegtickets new yorktix vliegtickets

Geschiedenis van New York

De geschiedenis van New York is onlosmakelijk verbonden met Nederland. Het was immer Peter Minuit, die in opdracht van de West-Indische Compagnie het eiland Manhattan kocht voor wat snuisterijen met een totale waarde van 60 gulden. Kort daarna was de stichting van Nieuw Amsterdam een feit.

Die Nederlandse geschiedenis van New York, kan je vandaag de dag nog overal terugvinden in New York. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Wall Street (Walstraat), Brooklynn (Breukelen) en Staten Island (Staaten Eylandt).

Natuurlijk werden de Nederlanders al snel verdreven door de Engelsen, alhoewel er ook een verhaal gaande is dat de Engelsen en Nederlanders Nieuw Amsterdam hebben geruild voor de handelsrechten rond Indonesiƫ, en met de Engelse overheersing begint de geschiedenis van New York pas echt.

Wil je meer weten over de roemruchte geschiedenis van New York, dan verwijzen we je graag naar een artikel op Wikipedia (http://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_New_York_City), waar de complete geschiedenis van de stad New York volledig is beschreven.