Klimaat en weer

zonnige skyline van new york
arke reizen new yorkde jong intra stedentripsvakantiexperts logoebookersworld ticket centerexpediacheaptickets vliegtickets new yorktix vliegtickets

Klimaat en weer in New York

Over het algemeen kan je in New York grote temperatuurschommelingen tegen komen. In de winter kan het daardoor bar koud zijn, waarbij een sneeuwstorm geen uitzondering is. De gemiddelde temperatuur ligt in de winter rond de 0°C.
De zomermaanden zijn warm, maar wel vochtig. Temperaturen boven de 30°C zijn dan ook heel normaal. Augustus is gemiddeld genomen, de warmste maand.

Het voorjaar en het najaar zijn zeer wisselvallig. Het kan warm zijn, maar net zo goed grijs en nat. Echter, over het algemeen mild met een lage vochtigheidgraad.

De beste reistijd

Dat is enigszins moeilijk te zeggen, want dat ligt ook een beetje wat je in New York zoekt. Wil je de kerstsfeer meemaken, of oud en nieuw, dan kan je de kou en de mogelijke sneeuw niet ontkomen. Zoek je gewoon goed weer om in deze stad volop te kunnen genieten, dan raden we je aan om te gaan tussen half september en half december, of in mei of juni. De temperaturen kunnen dan weliswaar wat lager zijn, je hebt wel veel kans op goed en droog weer. Een nadeel zijn wel de ietwat hogere prijzen in deze toeristische maanden.