Manhattan

Manhattan bij nacht
arke reizen new yorkde jong intra stedentripsvakantiexperts logoebookersworld ticket centerexpediacheaptickets vliegtickets new yorktix vliegtickets

Manhattan

Manhattan, het schiereiland met een grote Nederlandse inbreng, dat ook vandaag te dag nog te zien valt. Kenmerken van Manhattan zijn natuurlijk de wolkenkrabbers, de bruggen en tunnels, de vele gele taxi’s, de brede straten en de bekendste straat van Manhattan, Wall Street. Maar toch vooral ook het indrukwekkende National September 11 Memorial & Museum. En ook al ga je voor je plezier naar New York, je komt niet om dit indrukwekkende monument heen!

Bezienswaardigheden van Manhattan

Manhattan is veel meer dan alleen een druk stadsdeel, er zijn tal van dingen die je gewoon gezien moet hebben, naast de zo bekende trekpleisters.

Chinatown
Chinatown, is één van die stukjes Manhattan, die het bezoeken meer dan waard is. Een etnische enclave met maar liefst 300.000 inwoners, de meeste van chinese afkomst. Het leven is hier op en top china, en zo voelt dat ook. Niet alleen een stukje Manhattan, USA, maar een echt stukje China.

De stadsparken
Wat je ook zeker niet mag missen, zijn de parken. Central Park (midden in Manhattan), Riverside Park, en Battery Park.