Verkeer en vervoer New York

verkeer new york
arke reizen new yorkde jong intra stedentripsvakantiexperts logoebookersworld ticket centerexpediacheaptickets vliegtickets new yorktix vliegtickets

Verkeer en vervoer New York

In New York is het openbaar vervoer de belangrijkste manier van reizen. Sterker nog, je zult vrij weinig personen met hun eigen auto in het centrum van de stad zien.

In de stad zelf zijn de Metro van New York, en de bekende gele taxi’s de manier om te reizen. Men zegt ook wel, dat er in New York meer taxi’s zijn, dan privé auto’s. In New York rijden dan ook meer dan 13.000 taxi’s, die door de kleur één van de kenmerken van New York zijn geworden. De metro van New York is één van de grootste metro’s ter wereld, en is 24 uur per dag te gebruiken.

New York heeft 3 grote luchthavens, John F. Kennedy International (kortweg JFK), LaGuardia en Newark Liberty International. Laguardia wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten, terwijl de beide andere luchthavens, die ook door een spoorverbinding zijn verbonden, binnenlandse en buitenlandse vluchten afhandelen.

Wil je vanuit New York het achterland ontdekken, dan kan je een auto huren, of zoals wij durfen aan te bevelen de trein gebruiken (Amtrak). Dit laatste is zeker voor Nederlandse begrippen een unieke ervaring. Vanaf Amsterdam en Brussel vertrekken er dagelijks veel vluchten naar New York. De meeste vluchten zijn rechtstreeks en duren zo tussen de 8 en 9 uur.