Wall Street

wall street mosaic
arke reizen new yorkde jong intra stedentripsvakantiexperts logoebookersworld ticket centerexpediacheaptickets vliegtickets new yorktix vliegtickets

Wall Street

Wall Street is natuurlijk een wereldberoemde straat, waarover nagenoeg in ieder journaal bericht wordt. Bekend van de New York Stock Exchange, is Wall Street het hart van het financiële centrum in New York, en de rest van de wereld.

Veel wolkenkrabbers
Wall Street, en directe omgeving, wordt omringd door wolkenkrabbers, die heel toepasselijke namen dragen als 1 Wall Street, 60 Wall Street, 14 Wall Street of 40 Wall Street, en er zijn natuurlijk nogal wat grote banken gevestigd. Voorbeelden zijn onder andere de Deutsche Bank en diverse kantoren van Nederlandse banken.

Toeristisch om een reden

Veel toeristen gaan dan ook graag een kijkje nemen op Wall Street, al was het alleen maar om een keer veel mensen met nog meer geld, bij elkaar te zien en je te verbazen over de luxe die deze omgeving uitstraalt. Naast de banken, de financiële instellingen en de beurs, zijn er nog een aantal monumenten het bezoeken waard, zoals de Federal Hall en de Trinity Church.

De Wolkenkrabbers, die Wall Street omringen, hebben overigens wel een neveneffect. De zon is nauwelijks zichtbaar, en mede daardoor wordt het wel gekscherend “canyons van New York genoemd”.