Vrijheidsbeeld

amerika vlag

Van alles wat symbool staat voor wereldstad New York is het beroemde Vrijheidsbeeld toch wel één van de bekendste bezienswaardigheden die je er zeker niet mag mislopen wanneer je ook maar een beetje in de buurt bent. Het is het toonbeeld van de stad, zoals de Eiffeltoren bij Parijs hoort en het Colosseum bij Rome. Op deze pagina lees je meer over het Vrijheidsbeeld en de mogelijkheden om dit tijdens jouw tijd in New York te bezoeken!


Lees verder

Ben je in New York? Dan mag je uiteraard het Vrijheidsbeeld niet missen. Je kent het Vrijheidsbeeld waarschijnlijk al. Het beeld van de vrouw is immers het symbool van New York, en zelfs heel de Verenigde Staten. Het Vrijheidsbeeld staat op het eiland dat de naam “Ellis Island” draagt. Op dit eiland kwamen in de twintigste eeuw talloze migranten aan die een beter leven zochten in New York. Zowel Ellis Island, als het Vrijheidsbeeld mogen zeker niet ontbreken aan je trip in New York.

Tickets voor het Vrijheidsbeeld

Wil je the Statue of Liberty bezoeken? Dan moet je uiteraard tickets kopen, dit kun je online doen. Er zijn immer verschillende touroperators die deze tickets aanbieden. GetYourGuide is hiervoor een handige website, op deze site kun je immers tickets van erkende touroperators vergelijken.

Wanneer je tickets wilt bestellen, moet je beslissen of je enkel de sokken of ook de kroon van het Vrijheidsbeeld wilt bezoeken. Om de kroon van het Vrijheidsbeeld te bezoeken, moet je een eindje klimmen in het beeld maar dan word je wel beloond met een mooi zicht. Uiteraard kost een ticket, met de klim naar de kroon inbegrepen, meer dan een ticket waarmee je enkel de sokkel kunt bezoeken. Het verschil tussen de twee is wel niet zo groot (ongeveer 2 tot 4 euro).

Wil je helemaal niet in het standbeeld gaan, en wil je gewoon een wandeling rond het Vrijheidsbeeld maken op Liberty Island. Dan kun je ook kiezen voor een ‘Ground Only Ticket’.

Tip: boek op voorhand

Boek je tickets altijd vroeg op voorhand. Het Vrijheidsbeeld is immers zeer populair waardoor de tickets ervoor ook zeer gewild zijn. Het zou jammer zijn dat je in New York bent en dat je het symbool ervan toch niet kunt bezoeken.

Tip: vaar gratis mee met de Staten Island Ferry

Heb je een klein budget of zijn er geen tickets meer, en wil je toch het Vrijheidsbeeld bezichtigen? Dat kan! Vaar dan mee met de gratis Staten Island Ferry, deze brengt je naar het gelijknamige eiland. Onderweg passeert de ferry langs het reusachtige beeld, en zo kun je het toch even gratis bewonderen. Onderweg kun je niet alleen het Vrijheidsbeeld, maar ook de imposante skyline van New York bewonderen.

Wat kunt je nog meer doen tijdens jouw citytrip door New York?

Vergeet terwijl je de stad aandoet tijdens een citytrip ook zeker de rest van het altijd mooie New York niet. Het barst er van de torenhoge wolkenkrabbers, interessante musea en gezellige dierentuinen. Voor de geïnteresseerden in internationale politiek is een bezoekje aan het gebouw van de Verenigde Naties zeker een aanrader. Wie religieus is zal het zeker boeiend vinden om naar de St. Patrick’s Cathedral te gaan. Voor de economen onder ons mag Wall Street absoluut niet overgeslagen worden.

Ontdek theater, cultuur, economie en meer!

Theaterliefhebbers kunnen ondertussen hun hart ophalen aan de vele musicals die te bewonderen zijn op het wereldberoemde Broadway wat voor menig acteur of actrice in de musicalwereld de kroon op het werk is. Kieskeurig hoef je voor de shows niet te zijn, maar gezien het enorme aanbod moet je niet aan het twijfelen slaan over welke musical het nu wordt. Prachtig hoe religie, cultuur, economie, politiek en nog veel meer samen weten te komen in zo’n grote, bekende en variërende stad als New York. Het is in ieder geval nooit saai en waar je ook van houdt: voor iedereen is er wel wat te beleven. Daarom is New York zo leuk om aan te doen tijdens een citytrip. Het is gewoon één van de fantastische plekken die je als reisliefhebber voor geen goud wil missen. Wanneer ga jij er heen?

Het vrijheidsbeeld bezoeken tijdens een citytrip in New York

Wie dus gaat voor een citytrip door New York zal al snel merken dat de stad dus onlosmakelijk verbonden is aan het wereldbekende beeld. Iedereen heeft er vast wel eens wat over gehoord, er wat over gezien of is er (nog beter) zelf geweest om dit reusachtige beeld met eigen ogen te ervaren en natuurlijk de rest van de stad te ontdekken. Reken er maar op dat vervelen er niet in zit! Als er ergens veel te beleven valt is het wel in New York. Dat komt zonder twijfel voor een heel groot deel door het Vrijheidsbeeld.