De beste pizza van New York

amerika vlag

Ook zo’n liefhebber van een lekkere pizza? Wij zochten uit wat de 5 beste restaurants waren om een pizza te eten in New York. Van ketens tot kleinere speciaalzaken.


Lees verder

Top 5 pizza restaurants van New York

New York is een geweldige stad voor een vakantie, bijvoorbeeld een lange stedentrip. Er is niet alleen veel te doen, maar ook te zien. New York is echter ook een stad waar jij jezelf culinair kan laten verrassen. De wereldstad heeft op het gebied van eten en drinken onwijs veel te bieden. De echte New Yorkse pizza’s mogen niet ontbreken op jouw vakantie. Eigenlijk kom jij op iedere straathoek wel een pizzeria tegen, waar jij voor een klein bedrag een ‘slice’ kan kopen. Natuurlijk zal de kwaliteit niet altijd even hoog liggen. Vandaar dat wij voor jullie de beste pizzeria’s in New York op een rijtje hebben gezet.

Two Boots Pizza (keten)

Two Boots Pizza begon op één locatie, maar groeide uit tot een extreem groot succes. De pizza’s werden alom geprezen en de pizzeria besloot meerdere vestigingen te openen. Jij kan nu dan ook door heel New York een slice proberen bij Two Boots Pizza. Het concept van de pizzeria is vooral gericht op jongeren, dat blijkt ook wel uit de inrichting. De gezelligheid zorgt ervoor dat jij jezelf gelijk thuis voelt. De keuze is reuze, dus wij raden je aan om nu alvast de menukaart te checken.

John’s Pizzeria of Bleecker Street

Ruim 85 jaar geleden werd John’s Pizzeria of Bleecker Street geopend. De pizzeria is tegenwoordig niet meer weg te denken uit The Big Apple. Het opmerkelijke is dat de pizzeria geen losse slices verkoopt, zoals dat bij vrijwel alle andere pizzeria’s wel het geval is. Jij kan dus alleen een hele pizza bestellen en dat raden wij ook zeker aan. De pizza’s staan bekend om hun dunne bodem. Mocht je in de buurt zijn van 6th Avenue, dan moet je beslist even binnenstappen bij John’s Pizzeria of Bleecker Street.

Lombardi’s

Lombardi’s is een restaurant dat opvallend genoeg voornamelijk populair is bij toeristen. De lokale inwoners kiezen toch eerder voor een andere pizzeria. De kwaliteit van de slices is goed, dat is ook wel te zien aan de rijen voor de ingang. Wij raden je aan om alleen even langs te gaan als jij de tijd hebt. Lombardi’s is te vinden op Spring Street en goed te combineren met andere uitjes in New York.

Joe’s Pizza

Joe’s Pizza richt zich alleen op slices, dus het is niet een plek waar jij even een complete pizza nuttigt. De lokale inwoners weten hun weg naar de pizzeria ook goed te vinden. Joe’s Pizza is dan ook zeker geschikt voor een snelle hap, bijvoorbeeld wanneer jij onderweg bent naar één van de iconische bezienswaardigheden in New York. Er zijn in de stad een tweetal vestigingen van Joe’s Pizza te vinden.

Little Italy

Pizza Tour in New York

Het kan zijn dat jij geen keuze kan maken en het liefst alle pizzeria’s een keertje uittest. In dat geval raden wij je aan om deel te nemen aan de Pizza Walking Tour in New York. Je zal gedurende de tour langs verschillende pizzeria’s komen, waar jij de specialiteiten mag uitproberen. Daarnaast kom jij tijdens de tour ook van alles te weten over New York en zijn historie.