Top 5 gratis bezienswaardigheden in New York

amerika vlag

Naar New York en niet te veel uitgeven aan sightseeing? Op StedentripNewYork.eu geven we je 5 tips over gratis bezienswaardigheden in de stad!


Lees verder

Haal het beste uit je trip zonder veel geld uit te hoeven geven

New York staat bekend als een dure stad, maar door gebruik te maken van de gratis faciliteiten en de gratis bezienswaardigheden in de stad te bezoeken, kun je je bezoek aan New York zeer betaalbaar houden. Maar wat zijn die gratis bezienswaardigheden die je niet mag missen? We bespreken in dit artikel 5 gratis bezienswaardigheden in New York, die zeker een bezoekje waard zijn!

Staten Island Ferry

Vaar gratis met de veerboot naar Staten Island

Vergeet dure boottochten, en vaar gratis mee met de Staten Island Ferry! De Staten Island Ferry is immers een veerboot die bijna 150 keer per dag vaart naar het gelijknamige eiland. Tijdens je boottocht vaar je langs het Vrijheidsbeeld, en besef je pas echt hoe groot dit beeld is. Ook kun je onderweg genieten van de indrukwekkende skyline van New York. Wanneer je op Staten Island aangekomen bent, kun je ervoor kiezen om meteen terug te varen. Je kunt er echter ook voor kiezen om je zwempak boven te halen en aan het strand te gaan liggen, of een bezoekje te brengen aan het openluchtmuseum van Staten Island.

Wandel over de Brooklyn Bridge

Je hebt de Brooklyn Bridge waarschijnlijk al gezien op foto’s of op tv, maar wil je nu zelf over deze brug lopen? Dat kan helemaal gratis! De brug verbindt Brooklyn en Manhattan. We raden je aan om te starten in Brooklyn en over de brug naar Manhattan te lopen, want zo kun je genieten van de imposante skyline van Manhattan. De Brooklyn Bridge is redelijk lang (1825 meter). Ben je moe, en wil je even uitrusten? Dat kan in het Brooklyn Bridge Park, in dit park kun je de brug ook bewonderen.

Kom tot rust in de gratis parken van New York

Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Dat kan, bezoek dan één van de vele parken in New York. Het populairste park van New York is waarschijnlijk Central Park, hier kun je in de zomer ook genieten van openluchtconcerten en andere activiteiten. In New York vind je ook andere parken die iets minder populair zijn, maar toch zeker de moeite waard zijn. Hieronder hebben we enkelen opgesomd:

  • Brooklyn Botanic Garden: geniet van botanische tuinen. Let op: enkel gratis op dinsdag!
  • Bryant Park: uitstekend voor een picknick.
  • New York Botanic Garden: dit is de grootste botanische tuin van Amerika. Let op: enkel gratis op woensdag!

Gratis musea in New York

Regent het, of is het koud? Dan is een bezoek aan een park niet zo aangenaam. Gelukkig vind je in New York ook veel gratis musea! Zo kun je moderne kunst gaan bekijken in het ‘Museum of Modern Art’ en ‘Guggenheim Museum’. Ook over 9/11 bestaat er een gratis museum in New York.

In New York bestaat er in bepaalde musea ook een speciaal tarief genaamd “pay what you wish”. Dat betekent dat je zoveel betaalt als je zelf wilt. Dit tarief werd in het leven geroepen voor mensen die weinig middelen hebben, maak er dus geen misbruik van.

Ga naar de markt in New York

Wil je de minder toeristische kant van New York ontdekken? Breng dan een bezoekje aan één van de markten in de stad. Op deze markten kom je immers locals tegen, en kun je wat van de aangename sfeer opsnuiven. Bijkomend voordeel: op de markten kun je lekker eten vinden, dat vaak ook minder duur is. Er zijn veel markten in New York, hieronder hebben we onze twee favorieten op een rijtje gezet:

  • Smorgasburg: Smorgasburg is een voedselmarkt met een honderdtal kraampjes, daar kun je zowel nationale als internationale specialiteiten proeven. Deze markt is tussen april en oktober open op zaterdag en zondag.
  • Chelsea Market: hier kun je naast eten ook souveniertjes en kleding vinden. Chelsea Market valt perfect te combineren met het nabijgelegen park “High Line”, ook dit park is een gratis bezienswaardigheid in New York.