American Museum of Natural History

amerika vlag

Het American Museum of Natural History, afgekort AMNH, is een natuurhistorisch museum. Zeker liefhebbers van natuur & geschiedenis gaan waarschijnlijk heel blij worden van een bezoek aan het AMNH. Het museum ligt midden in Manhattan, direct gelegen naast het Central Park. Lees hier meer over de exposities van het museum museum en informatie om het museum (voordelig) te bezoeken.


Lees verder

Geschiedenis van het American Museum of Natural History

Het Museum of Natural History werd geopend in 1869 en ligt midden in Manhattan, direct naast het Central Park. De bekende zakenman en filantroop Theodore Roosevelt Sr. (vader van de latere president Theodore Roosevelt), is een van de oprichters van dit museum.

Ruimtes in het museum

Bij binnenkomst is er de ‘Butterfly conservatory’, hier vliegen veel vlinders rond. Verder is er de ruimte met opgezette dieren. Hier worden opgezette dieren tentoongesteld in hun eigen omgeving. Er zijn dus plekken met bergen, woestijn en bos. Ook is er de ‘Ocean life’ verdieping. Hier wordt aandacht besteedt aan het leven onder water. Hier wordt de evolutie van veel dieren duidelijk en zijn er veel opgezette waterdieren te vinden. Op een andere verdieping is meer de vinden over de oude indianen. Hier is veel te vinden over hun cultuur en de gebruiksvoorwerpen die ze hadden. Ook zijn er tentoonstellingen en voorstellingen.

Expositie van een Dinosaurus

Bezienswaardigheden

Het museum beschikt over een grote groep opgezette dieren, hieronder vallen onder andere Afrikaanse, Aziatische en Noord-Amerikaanse zeezoogdieren. Ook is er een opgezette blauwe vinvis te zien. Verder is er een 20 meter lange oorlogskano te zien van de de Haida’s. Dit volk leeft op de Koningin Charlotte-eilanden gelegen in Brits-Columbia. Ook heeft het museum de Star of India, de grootste saffier ter wereld. Verder is er een verdieping met de historie van gewervelde dieren, zoals dinosaurussen. Op deze afdeling staat onder andere de grote opgezette Allosaurus en Barosaurus.

De zaal ‘Human biology and Evolution’ laat de evolutie zien van de mens. Er is een tentoonstelling die de evolutie van de Homo Sapiens laat zien. Ook zijn er 4 opstellingen van de voorouders van de moderne mens. Verder zijn er veel voorwerpen uit de tijd te vinden, zoals andere skeletten en gebruiksvoorwerpen.

Bijzondere kenmerken van het American Museum of Natural History

In de films van ‘Night at the museum’ is de voorgevel van het museum te zien, hoewel de scenes zelf opgenomen zijn in een studio, waren de bezoekersaantallen fors gestegen tijdens de periode toen de film uitkwam. De dinosaurus die in de film tot leven komt is de opgezette Allosaurus.
In 1964 werd de Star of India samen met de Eagle Diamond en de DeLong Star Ruby gestolen door enkele dieven. Nadat ze opgepakt waren DeLong Star Ruby en de Star of India teruggevonden in een kluisje op een station. De Eagle Diamond echter werd nooit teruggevonden.