Guggenheim Museum

amerika vlag

Als u een citytrip gaat maken door New York, is het Guggenheim Museum een bezienswaardigheid in New York die u niet ma missen. Het Guggenheim Museum is een van de 5 Guggenheim Museums wereldwijd en is een bezienswaardigheid die u niet mag missen.


Lees verder

Hoe ziet het Guggenheim museum eruit?

Het Guggenheim museum staat bekend om zijn moderne kunst en dan voornamelijk over zijn 20e eeuwse schilderkunst. Het gebouw zelf is een museumstuk met een bijzondere vormgeving. Ook de kunstwerken in het Guggenheim Museum worden op een merkwaardige manier getoond. Zo is de tentoonstellingsruimte spiraalvormig  dat zich buiten manifesteert. Het gebouw is ontworpen door een bekende Amerikaanse architect (Frank Lloyd Wright) in samenwerken met andere architecten.

Guggernheim Museum van Binnen

Wat voor kunstwerken worden er getoond in het Guggenheim Museum?

De kunstwerken die tentoongesteld worden in het museum variëren heel erg. Zoals ik eerder al zei staat het Museum in New York voornamelijk bekend om zijn Moderne Kunst. Bij moderne kunst moet u denken aan Europese Pop art en Amerikaanse Pop Art. Maar ook zult u in het Guggenheim museum kunstwerken van van Picasso en Fernand Leger.

Moderne en hedendaagse kunst in het Guggenheim Museum

Wat maakt het Guggenheim Museum in New York zo populair?

Het Guggenheim Museum heeft zijn populariteit te danken aan zijn diversiteit in kunst. Een paar kunstwerken die er zullen uitspringen zijn de Gele Koe van Franz Marc, “naakt” van Amerdeo Modigliani, Blonde vrouw en strijkende vrouw van Picasso en de vrouw met vaas van Fernand Leger. De kunstvormen die u zult vinden in het Guggenheim Museum zijn: Impressionisme, Modernisme, Expressionisme, Neoplasticisme, Surrealisme, Abstract Expressionisme, Neonconceptualisme en Dadaïsme. Wilt u zo snel mogelijk naar het guggenheim Mueseum? Neem dan een last minute naar New York!

Een citytrip New York boeken?

Als u het Guggenheim Museum wilt ontdekken gaat dat het beste in combinatie met een citytrip door New York. Ga snel naar de organisatiepagina van stedentripnewyork.eu om citytrips naar New York te gaan vergelijken.